آدرس

تهران-فتحی شقاقی پلاک 19

شماره تماس

989170761003+

ساعات کاری

شنبه الی پنجشنبه 10 الی 18

تعداد نظرات

بدون پاسخ

زمان نوشته

11 خرداد 1402

عنوان نوشته

پارافین چیست و چه کاربردی های دارد ؟

زمان فعلی

25 اسفند 1402 10:51 ق.ظ

زبان

فارسی

پارافین چیست و چه کاربردی های دارد ؟

پارافین

پارافین ترکیبی بی رنگ، بی بو و بدون مزه و یک ترکیب هیدروکربنی است که از مشتقات مواد نفتی به حساب می آید.

پارافین (Paraffin) ترکیبی هیدروکربنی است که می توان آن را از زغال سنگ، چوب ، نفت خام، ، نفت شیل و … به دست آورد. برخلاف تصور عمومی که استفاده از پارافین را تنها به استفاده به صنعت شمع سازی محدود می کند، این ترکیب مفید کاربردهای زیادی در صنایع مختلف داراست. به طور کلی پارافین به دو دسته پارافین جامد و پارافین مایع تقسیم می شود که پارافین جامد غالباً در صنایع شمع و شمع سازی و مایع برای مصرف صنعتی استفاده می شوند. در تقسیم بندی دیگر پارافین ها از لحاظ کاربرد به سه دسته خوراکی، صنعتی و بهداشتی تقسیم می شوند. پارافین خوراکی عمدتاض در دام داری ها جهت رفع مشکلات هضم برای دام ها و در برخی موارد در برخی مواد غذایی مربوط به انسان استفاده می شوند.

پارافین های جامد و مایع در صنایع مختلفی از جمله صنایع نساجی، لاستیک سازی، ایزولاسیون، چسب، آرایشی و بهدشایتف بسته بندی، شمع سازی و همچنین روان کننده ها نقش مهم و غیر قابل انکاری را دارا هستند.

نحوه ی تشخیص پارافین خوب از بد !

موارد زیادی هستند که در خرید پارافین می توان به آن توجه کرد و در ابتدا باید کاربری پراافین مشخص شود زیرا مرغوبیت پارافین در هر صنعت با توجه به کاربرد پارافین در آن مشخص می شود برای مثال در صنعت شمع سازی پارافین با درصد روغن پایین تر مرغوب تر محسوب می شود اما این مسئله د صنعت روانکاری بالعکس می باشد.

به طور کلی پارافین با رنگ سفید تر از مرغوبیت و کیفیت بالاتری نسبت به پارافین های شیری رنگ و کم رنگ برخوردار است و همچنین داشتن دان ههای کریستالی در لایه های وسط پارافین می تواند ما را از تهیه ی پارافین جامد مرغوب و با کیفتی مطمئن نماید.

پارافین مایع

روغن پارافین که ترکیبی از هیدروکربن های اشباع است از فرآیند تقطیر نفت خام به دست می آید و ماده ای بی رنگ و بی بوست که کاربردهای فراوانی نیز دارد. استفاده از نفت به عنوان دارو به 400 سال قبل از میلاد بر میگردد، اما در سال 1872 Robert Chesebrough حق اختراعی را با عنوان “محصولی مفید حاصل از نفت خام” به ثبت رساند. پارافین مایع پس از اعلام Arbuthnot Lane (که رئیس انجمن جراحان بود) مبنی بر مفید بودن آن در درمان استرس روده و یبوست مزمن به محبوبیت رسید و کاربردهای فراوانی یافت.

امروزه از این ماده در مواد زیر استفاده می شود:

  • درمان پوست
  • ساخت شمع
  • محصولات آرایشی و بهداشتی
  • عایق الکتریکی
  • مداد شمعی
  • روغن کاری
  • جلا دادن

کاربرد پارافین مایع در صنعت

این مایع از تقطیر کروزن بدست می آید و سپس تصفیه می شود، لذا می توان با خیال راحت از آن در لامپ ها و سایر منابع روشنایی استفاده نمود. از ویژگی های این روغن عدم وجود بو ودوده است. همچنین در صنایع به صورت گسترده در تیغه ها و بلبرینگ ها به کار برده می شود. زیرا به خوبی در زیر آب کار کرده و با مایعات هیدرولیک سازگاری مناسبی دارد. علاوه بر این برای از بین بردن پینه های دست کسانی که با سیمان کار می کنند مفید است.

موم پارافین

این ترکیب جامدی نرم سفید و یا بیرنگ است که می تواند خواص درمانی زیادی برای پوست و عضلات داشته باشد . وکس یا موم پارافینی به دلیل دارا بودن خواص زیر محبوب است:

  • غیر سمی است
  • واکنش پذیر نیست
  • ضد آب است

پارافین واکس برای مرطوب کردن پوست

این واکس به صورت معمول در دست ها و پاها استفاده می شود. این نواحی مستعد ترک خوردن و خشک شدن هستند. این نرم کننده طبیعی باعث نرمی و لطافت پوست شده و محل مورد نظر را مرطوب می کند. پارافین واکس همچنین منافذ پوست را باز کرده و سلول های مرده را پاکسازی می نماید. این نرم کننده دمای ذوب پایینی دارد از همین رو برای استفاده بر روی پوست ایده آل است، پوست را نمی سوزاند و باعث تاول زدن آن نمی شود.

مزایای درمانی

پارافین به دلیل خواصی که دارد می تواند برای گرما درمانی مورد استفاده قرار گیرد. از واکس پارافین برای تسکین درد در دست و مفاصل افراد مبتلا به بیماری های زیادی از جمله روماتیسم مفصلی، آرتروز، اسپاسم عضلانی و التهاب جزئی استفاده می شود.

محصولات آرایشی و بهداشتی

روغن پارافین در در کرم های سرد، روغن های برنزه کننده، محصولات آرایشی و غیره به دلیل خواص آبرسانی که دارد مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از لوسیون این ماده به صورت مداوم می تواند باعث افزایش رطوبت پوست شود

خطرات

استفاده از موم پارافین برای کسانی که داری پوستی حساس هستند می تواند به قرمزی، تورم جزئی یا سوزس پوست منجر شود. حتما قبل از استفاده بر روی قسمت بزرگی از پوست ، یک ناحیه کوچک را مورد امتحان قرار دهید. اگر به یکی از موارد زیر مبتلا هستید از این واکس استفاده نکنید:

  • فشار خون پایین
  • بی حسی در دست و یا پاها
  • دیابت
  • بثورات پوستی و زخم های باز

اگر در خانه پارافین تراپی انجام می دهید، حتما مواظب باشید که آن را بیش از اندازه گرم نکنید زیرا ممکن است آتش بگیرد. در هنگام شروع درمان دما نباید از 51.7 درجه سانتیگراد بیشتر باشد. برخی از مراکز آرایشی این درمان همراه با مانیکور و پدیکور پیشنهاد می دهند، هرچند می تواند به عنوان یک فرآیند جداگانه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

جمع بندی

 جهت نیازهای وارداتی و صادراتی خود با کارشناسان مجموعه متخصص و متبحر بازرگانی شرکت پترو تجارت فجر ایرانیان در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *